Doua dintre cele mai importante cotidiene economice din Franta, La Tribune si Les Echos vor lipsi luni, 25 iunie, de pe piata, ca urmare a deciziei luate de jurnalistii celor doua publicatii de a intra in greva.

In timp ce echipa redactionala de la "Les Echos" proteaza fata de posibila vanzare a titlului detinut de Pearson, catre miliardarul Bernard Arnault, jurnalistii de la ziarul "La Tribune" protesteaza fata de posibilitatea scoaterii la vanzare de catre actualul proprietar, acelasi Arnault.

Potrivit AFP, angajatii "Les Echos" sunt ingrijorati pentru independenta editoriala a cotidianului si cer o garantie in acest sens viitorului proprietar.

Arnault, presedintele grupului de lux Louis Vuitton Moet Hennessy, nu si-a exprimat public intentia ca doreste sa cumpere "Les Echos", insa mai multe surse din piata au vorbit de o oferta in valoare de 250 milioane de euro, suma foarte mare in comparatie cu rezultatele publicatiei, aceasta terminand anul 2006 cu un beneficiu de 11,5 milioane de euro la o cifra de afaceri de 122 de milioane.

Pe de alta parte, jurnalistii de la cotidianul "La Tribune", care in 2006 a avut pierderi de peste 18 milioane de euro, se tem ca Arnault va scoate la vanzare publicatia, fapt ce ar duce la o serie de concedieri. De asemenea, linia editoriala si credibilitatea cotidianului ar putea fi afectate in urma acestui scandal.

Louis Vuitton Moet Hennessy este una dintre cele mai mari companii de produse de lux din lume, ce detine casele de moda Louis Vuitton, Donna Karan si Givenchy, marcile de parfumuri Christian Dior si Kenzo, marcile de bauturi Krug si Dom Perignon si brandurile de ceasuri si bijuterii Chaumet si TAG Heuer.

Pe langa cotidianul economic francez La Tribune, LVMH detine si revista lunara "Connaissance des arts" si mai multe posturi de radio.