Consiliul Concurentei a autorizat preluarea controlului asupra societatii de asigurare Ardaf de catre holdingul Sabile, membru al grupului financiar ceh PPF, se arata intr-un comunicat al institutiei remis HotNews.ro.

„Consiliul Concurentei a analizat compatibilitatea tranzactiei notificate cu un mediu concurential normal si a ajuns la concluzia ca, desi operatiunea cade sub incidenta Legii concurentei, aceasta nu conduce la restrangerea, inlaturarea sau denaturarea concurentei pe piata relevanta definita”, se mai arata in comunicat.

Ardaf are un capital social de 162,59 milioane de lei. Compania este controlata de Sabile, ce detine 70,81% din titlurile Ardaf. Restul actiunilor sunt detinute de Raiffeisen Zentralbank (7,67%) si mai multe persoane fizice si juridice (21,52%).

La inceputul lunii martie, Sabile a achizitionat 56,19% din capitalul social al asiguratorului de la omul de afaceri Ovidiu Tender, pentru 118,7 milioane de lei. Anterior, Sabile mai achizitionase un pachet de 14,6% din titlurile Ardaf.

Sabile este o societate de tip holding din Cipru, membra a grupului financiar ceh PPF. Sabile era deja prezenta pe piata romaneasca a asigurarilor, prin intermediul societatii Roumanie Assurance International.