O femeie in varsta de 77 de ani din Anglia n-a putut sa-si lichideze contul bancar, deoarece in evidentele bancii figura ca fiind decedata. Nici macar prezenta ei in fata ghiseului nu a putut convinge functionarii sa-i ofere banii economisiti, numai interventia BBC-ului reusind sa-i induplece pe zelosii bacheri.

Mary Welsby din Shropshire economisise 3000 de lire sterline si nu a putut sa-i ridice de la banca la care i-a depus, functionarii bancii motivand ca figureaza in evidentele lor ca fiind decedata.

Auzind acestea britanica a ramas socata si a incercat sa explice functionarului ca e inca vie. “Am 77 de ani si sunt vaduva, ce-i drept, dar asta nu inseamna ca am murit”, a declarat femeia.

Dupa mai bine de doua luni, in urma unei lupte nereusite de a recupera banii, BBC a investigat situatia, dar Mary Welsby a primit in schimb doar scuze.

“Nu am nici un dubiu - pur si simplu au dat banii mei altcuiva, asta trebuie sa fie problema”, a declarat batrana, debusolata de cele intamplate.

Banca a dat vina pe un accident, care ar fi cauzat greseala si a asigurat ca femeia isi va primi banii inapoi plus daune morale.

Doamna Welsby a depus o reclamatie la banca in aprilie pentru ca abia in luna mai sa primeasca un telefon prin care I se cereau scuze.

Implicarea BBC-ului a obligat banca sa-si recunoasca gresala si sa-si ceara din nou iertare doamnei Welsby.