Invitat in cadrul emisiunii "Sfertul Academic" de la Radio Romania Actualitati, fostul lider PSD, Adrian Nastase, a criticat interviul pe care Traian Basescu l-a acordat revistei Politique Internationale. Fostul premier a spus ca:” domnul Traian Basescu se joaca cu focul. Are impresia ca il poate folosi pe Ion Iliescu in strainatate ca material didactic, ca sa arate cat de bun e el".

Fostul premier s-a aratat deranjat si de faptul ca presedintele generalizeaza declaratiile sale despre PSD, atunci cand ii acuza pe social-demorati ca au furat: „Este inadmisibil.

E ca si cum ai spune unui cartier intreg de nu stiu unde, din ce oras: stiti, aici traiesc numai curve”.

In acelasi interviu, Nastase s-a referit si la posibilitatea revenirii sale in prim-planul partidului: ”S-a inteles gresit ca eu imi doresc sa devin pentru a doua oara presedinte al PSD. Am avut rolul meu si poate o sa mai am un anumit rol in zona de influenta si de decizie a PSD. Nu vreau sa fac lovituri de stat in interiorul PSD, nici nu vreau sa-l dau jos pe Geoana ca sa ma pun pe mine.

Problema lui Mircea Geoana nu este relatia cu mine, ci este relatia, pana la urma, de nemultumire care a crescut in ultima vreme la nivel local".

Intr-un interviu acordat revistei "Politique internationale", presedintele Traian Basescu si-a criticat adversarii politici. Seful statului spunea atunci despre premierul Tariceanu ca a incercat sa protejeze persoane care au incalcat legea, iar despre liderul PSD, Mircea Geoana, ca apartine unei „gasti neocomuniste“.