Desi pe circuit spaniolul Fernando Alonso a obtinut cel mai bun timp, campionul mondial va pleca abia al saselea in Marele Premiu al Ungariei (programat duminica). In ultimele secunde ale sedintei de calificari, Alonso l-a blocat pe coechipierul sau de la McLaren, Lewis Hamilton, pe linia boxelor, nepermitandu-i parcurgerea unui ultim tur de circuit.

Organizatorii cursei au decis retrogradarea cu cinci pozitii a spaniolului pe grila de start. Astfel, din pole-position va pleca liderul ierarhiei, Lewis Hamilton, urmat de Nick Heidfeld si Kimi Raikkonen. Inaintea Marelui Premiu al Ungariei, englezul are doua puncte avans fata de Alonso in clasamentul general al pilotilor.

A doua decizie luata in urma anchetei FIA este ca niciun punct dintre cele castigate de McLaren in Ungaria (daca vor obtine vreunul) sa nu fie notat in clasamentul general al constructorilor.

Alonso obtinuse cel mai bun timp in ultimul sau tur de circuit. Hamilton fusese cel mai rapid pana in acel moment, insa a fost obligat sa stea in spatele spaniolului dupa un ultim schimb de pneuri. Din acest motiv, englezul nu a mai avut timp sa mai parcurga inca un tur de circuit pentru a incerca revenirea in pole-position.

Grila de start Hungaroring:

1. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes)

2. Nick Heidfeld (BMW Sauber)

3. Kimi Raikkonen (Ferrari)

4. Nico Rosberg (Williams)

5. Ralf Schumacher (Toyota)

6. Fernando Alonso (McLaren Mercedes)...

In afara circuitului, continua razboiul dintre McLaren si Ferrari: patronul lui McLaren i-a acuzat de italieni ca au trisat in Australia, cistigind prin folosirea unei podele mobile (practica interzisa). Reactia lui Ferrari a venit printr-un comunicat: „afirmatiile sunt foarte grave si false”.