La marginea sectorului 1 al Capitalei, pe Soseaua Chitila, in curand se va inalta, spun specialistii imobiliari, cel mai mare mall din sud-estul Europei. Un cartier rezidential este deja aproape de inaugurare in orasul Chitila, iar localnicii spun ca astfel vor veni vremuri mai bune. „Eu n-am nici apa, chiar daca stau aproape de strada.

Dar daca vom avea mall, atunci, cine stie, poate ne pune si apa", a spus Iulian Marin, 43 de ani, mecanic auto.

Colloseum Shopping Center este un proiect indraznet, care se va intinde pe o suprafata totala de 162.000 mp.

Investitia estimata la 450 milioane de euro, care se va concretiza insa in prima faza in 2009, va fi facuta de o companie din Marea Britanie, Modus Properties, in parteneriat cu Nova Imobiliare. Investitia anunta deja mari schimbari.

Prima vizeaza cresterea pretului terenurilor. Aceasta este de altfel singura metoda care functioneaza in Romania atunci cand se pune problema „curatarii" unei zone rau-famate.

„Au vandut si s-au facut oameni"

Analistul imobiliar Radu Zilisteanu confirma faptul ca, in cativa ani, casele darapanate din nord-vestul Bucurestiului vor disparea complet.

„Orice element de concentrare economica duce la ridicarea zonei. Incepand cu un cash&carry care ridica preturile imobilelor, pana la un cartier rezidential sau un astfel de mall care ridica preturile terenurilor", a spus Zilisteanu.

Febra imbogatirii prin vanzarea unei parcele capatate de la bunici a cuprins zona Chitilei. „S-a scumpit pretul la teren.

Toti vor case pe aici. De cand se mai construieste cate ceva si acum cu mallul acesta, a ajuns o parcela la 600 de euro metrul patrat. Deja au vandut cativa care aveau case mai darapanate in jos pe strada asta si au zis ca s-au facut oameni cu banii luati", a spus si Mihai Albut, 41 de ani, muncitor.

Mallul care aduce canalizare Investitorii au anuntat ca aproximativ 30 milioane de euro vor fi alocati pentru imbunatirea infrastructurii. Mai mult decat ridicarea colosului, bucurestenii de la marginea sectorului 1 asteapta sa le faca cineva canalizare si drumuri. „Toti speram ca se vor face si utilitati, strazi mai bune.

Strada asta de aici trebuia sa fie gata de anul trecut din decembrie, iar pe aici sunt cateva case care nu au apa, dar o sa avem", a mai spus increzator Iulian Marin, 43 de ani, mecanic auto.

Integral in Adevarul