Pentru prima data in acest sezon, patinatorii rusi se reunesc pentru o prima evaluare a viitoarelor competitii. Spre deosebire de anul trecut, destul de neatractiv, anul acesta are sanse sa devina superinteresant. Despre dorinta de a reveni in sportul de amatori a fost evocata, in acelasi timp, practic, de doi campioni olimpici - inegalabii Aleskei Iagudin si Evgheni Plusenko.

In afara intrecerilor oficiale, cei doi au avut parte si de bucurii si de necazuri. Dupa victoria olimpica din 2002, Iagudin a decis ca merita o pauza, orientandu-se spre show. Un an mai tarziu, o puternica durere in picior i-a reaminit de un accident mai vechi. Iagudin a fost obligat sa-si prelungeasca „pazuza”.

Totusi, nu si-a intrerupt participarea la cel mai renumit spectacol pe gheata din SUA, si-a deschis o afacere la Sankt-Peterburg, a castigat bani frumosi din turnee si din varianta ruseasca a emisiunilor Dansez cu tine, dar pe gheata.

„Am 26 de ani. Nu sunt chiar batran pentru acest sport. Vreau sa am casa mea, familia mea, sa uit de tensiunea intrecerii sportive”, spunea Iagudin cu un an in urma.

Intre timp, s-a operat, culmea coincidentei, in aceeasi zi cu Plusenko. Acum, el vrea sa revina in intrecerile oficiale si sa se casatoareasca.

In ce-l priveste pe Iuscenko, el s-a recomandat in rol de prezentator tv, si-a orgniazat un propriu spectacol pe ghiata, s-a implicat puternic in lupta pentru Olimpiada din 2014, reusind, in acelasi timp, sa intre si in cateva scandaluri, unul fiind legat de divortul de sotie.

Potrivit antrenorului marelor campion, Aleksei Misin, Plusenko este gata sa reia antrenamentale. Oficial insa nu s-a anuntat nimic.