La finele sesiunii de tranzactionari de marti, compania a anuntat ca unii dintre cei care au subscris pentru oferta publica initiala au exercitat o optiune de cumparare a mai multor actiuni decat erau disponibile in OPI,

prin intermediul carora s-au vandut 33 milioane de actiuni, au avut un pret de pornire de 29 de dolari (21,35 de euro) si au terminat sesiunea la 51 de dolari (37,55 de euro).

Cele 4,95 milioane de actiuni suplimentare solicitate de proaspetii actionari VMware vor fi vandute la pretul de pornire al ofertei publice initiale.

“Acesta este un punct de reper pentru VMware”, a declarat CFO-ul companiei, Mark Peek, citat de CNN. “Credem in continuare ca suntem in stadiul incipit al virtualizarii, dar reactia asta spune multe despre piata si produsele noastre”, a adaugat acesta.

Succesul companiei poate fi explicat prin faptul ca investitorii au asteptari mari de la produsele companiei pe care le considera urmatorul pas in evolutia computerelor, tehnologia virtualizarii.

VMware, al carei actionar majoritar este grupul EMC, a atins o valoare de piata de 8,1 mld. euro, adica de 17 ori mai mult decat a platit EMC pentru ea in 2004.

Un articol de Mihai Paduraru

Integral in Business Standard