Institutul de sondare a opiniei publice Levada-Tentr a constatat un salt considerabil de popularitate al prim vicepremierului Serghei Ivanov, in calitatea acestuia de presupus candidat la presedintia Rusiei, relateaza Vedomosti. El s-a distantat la 8 procente fata de adversarul sau, cel de-al doilea prim vicepremier al guvernului, Dmitri Medvedev.

Pana acum, ambii pretendenti la succesiunea lui Putin au mers aproape la egalitate. Expertii au decretat: electoratul rus este mai atras de retorica plina de maretie a lui Ivanov.

Daca alegerile prezidentiale ar avea loc duminica viitoare, iar numele actualului ocupant al fotoliului de la Kremlin, Vladimir Putin, nu s-ar regasi pe lista, 37% din rusi ar opta pentru Serghei Ivanov - este verdictul sondajului de iulie, publicat miercuri de centrul amintit.

Daca numele lui Putin ar fi prezent, Ivanov nu ar obtine decat 4%, iar Medvedev, 3%. In schimb, presedintele in exercitiu ar primi 48% din voturi.

Sociologii cred ca aceste oscilatii de popularitate intre Ivanov si Medvedev sunt absolut intamplatoare si depind de frecventa aparitiei lor in presa scrisa si vorbita. „Inca nu se poate vorbi despre un favorit cert”, sustine Leonid Sedov de la LevadaTentr. Singurul lucru care se poate spune este ca electorul de baza al lui Ivanov este mai activ.