Executivul ar putea renunta la privatizarea ultimelor trei filiale Electrica aflate in proprietatea statului, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, citat de NewsIn.

"Am primit, impreuna cu AVAS, din partea primului ministru Tariceanu sarcina sa facem o analiza cu privire la viitorul acestor companii. In acest moment orice solutie ramane deschisa, inclusiv aceea prin care aceste companii sa nu fie privatizate pentru o anumita perioada", a mai spus Vosganian.

Oficialul a motivat eventuala renuntare la privatizarea Electrica Translivania Sud, Electrica Transilvania Nord si Electrica Muntenia Nord, prin faptul ca Electrica a sustinut functionarea sistemului energetic national in perioada de seceta din acest an.

In perioada mentionata s-a inregistrat un deficit de energie, ca urmare a consumului ridicat si a reducerii productiei in hidrocentrale.

Pana in prezent, statul a privatizat cinci filiale ale companiei Electrica. In vara anului trecut, grupul italian Enel a fost desemnat castigator al procesului de privatizare a celei mai mari filiale a companiei Electrica, dupa ce a oferit 820,099 milioane de euro pentru preluarea a 67,5% din actiunile Electrica Muntenia Sud.

ENEL mai detine in Romania inca doua filiale Electrica: Electrica Dobrogea si Electrica Banat.

Electrica Oltenia este detinuta de compania ceha CEZ, iar Electrica Moldova apartine grupului german E.ON.