Romania pastreaza sefia grupei G dupa un succes clar la Minsk, conturat prin oamenii de gol ai toamnei pentru nationala, Mutu si Dica, cei care au marcat si golurile impotriva Turciei. Decarul nationalei, Adrian Mutu a reusit o dubla, ajungand la cota 27 pentru prima reprezentativa. Golul gazdelor i-a apartinut lui Romascenko, acesta reusind in minutul 20 sa egaleze pentru Belarus.

"Victorie muncita, asa cum m-am asteptat. Am avut momente cand am si suferit, dar nu mai conteaza. Important este ca am castigat cele trei puncte. Mutu si Dica sunt marcatori innascuti, sper sa continue sa marcheze pentru nationala. S-a vazut absenta a mai multor jucatori, dar noii veniti au jucat bine. Deocamdata suntem in grafic, sper sa nu mai predam nimanui locul intai."

Victor Piturca - selectioner Romania

"In prima jumatate de ora ei au jucat foarte bine, dar apoi, chiar daca n-am jucat "super", am jucat din experienta si ne-am impus. Sa fim pe primul loc e o mandrie pentru noi. In momentul acesta jucam bine si speram sa terminam pe primul loc."

Adrian Mutu

"Am avut un meci foarte greu si cu atat mai mare este satisfactia ca am reusit sa si marchez. Am vorbit inainte de meci cu Adi, si chiar mi-a spus: o sa marcam azi amandoi. Belarus e o echipa buna, cu cativa jucatori foarte valorosi, dar si duri. Calificarea depinde doar de noi, suntem pe primul loc."

Nicolae Dica

Selectionerul Victor Piturca a inceput partida cu Sergiu Radu in avanposturi, in locul lui Ciprian Marica, acesta nefiind nici macar pe banca de rezerve din cauza unei gripe puternice.

Prima ocazie mare de gol a apartinut gazdelor, in minutul 16. Rat a pierdut o minge in flancul stang, Hleb a pasat in stanga spre Romascenko, aflat nemarcat, dar sutul acestuia a trecut peste poarta lui Lobont.

La numai un minut de la faza bielorusilor, Adrian Mutu a plecat pe un contraatac, a scapat de adversarii directi si a ramas singur cu Hamutovski pe care l-a invins cu un sut plasat din 12 metri

Belarus a egalat in minutul 20. Hleb i-a pasat din nou lui Maksim Romascenko pe partea stanga, si acesta nu a mai ratat a doua oara, sutul sau pe jos mergand in coltul lung al portii lui Lobont.

Nicolae Dica a readus nationala Romaniei in avantaj cu o superba lovitura de cap in minutul 42. Mutu a pasat magistral de pe stanga pe dreapta pentru Nicolita care a centrat perfect pentru Dica, liber in careul advers.

Lovitura de cap a stelistului a atins bara laterala si a picat dincolo de linia portii, mingea revenind apoi in teren, dar arbitrul asistent a fost bine plasat si a validat golul.

In debutul reprizei secunde, bielorusii au trecut de doua ori pe langa egalare, Rodionov si Kalacev fiind blocati pe rand de Lobont.

La cealalta poarta, Mutu scapa de doua ori singur cu Hamutovski, dar este blocat mai intai de un fundas bielorus, apoi de portarul gazdelor. A treia oara, Adrian Mutu il dribleaza pe fostul goalkeeper al Stelei si este faultat. Tot decarul nationalei transforma penaltiul cu o scarita perfecta.

In finalul jocului, tricolorii au incercat sa pastreze mai mult balonul, trecand de cateva ori pe langa al patrulea gol, prin Mutu sau Nicolita, dar si bielorusii au beneficiat de cateva lovituri libere din preajma careului lui Lobont, portarul nationalei fiind de fiecare data la post.