Initiativa pentru o Justitie Curata, Asociatia Pro Democratia, Agentia de Monitorizare a Presei si Centrul pentru Jurnalism Independent si-au exprimat, intr-un comunicat dat publicitatii, ingrijorarea in legatura cu posibila compromitere a unor anchete in curs si modul in care s-a desfasurat inspectia CSM la DNA.

In document se condamna furnizarea de informatii din raportul de inspectie al CSM. "Din precizarile DNA si CSM reiese ca acest document nu este finalizat si ca reflecta numai un singur punct de vedere, cel al inspectiei CSM" - se precizeaza in comunicat.

Totodata, se mentioneaza ca, analizand fragmentele din Raportul de inspectie al CSM publicate in presa centrala, inspectorii CSM care au efectuat controlul au incalcat legea, situandu-se deasupra ei. Actiunile de control nu pot viza aspecte privind temeinicia actelor intocmite de judecatori si procurori.

Din documentele prezentate de presa rezulta ca Inspectia Judiciara si-a arogat puteri de organ de control al solutiilor adoptate de DNA, atat sub aspectul legalitatii, cat si sub aspectul fondului, se mai spune in comunicat.