Nu stiu in ce consta mita pe care a luat-o, daca a luat-o, Paul Pacuraru. Ceea ce stiu e ca a fost „agatat” de procurorii care lucrau la un alt caz, foarte probabil chiar al lui Morega. Ascultindu-i telefoanele lui Morega, au dat (si) peste Pacuraru. Asa se face ca, dintr-un dosar, au aparut doua sau, poate, chiar mai multe.

Pentru milioanele de pensionari din Romania, Paul Pacuraru era, pina mai ieri, cel mai iubit ministru. Omul cu marirea. Nu-i meritul lui, am facut experimentul acesta si cu Marian Sirbu, si cu Gheorghe Barbu: daca vrei rating intr-o tara cu sase milioane de pensionari, ministrii muncii sint invitatii perfecti pentru un talk-show in orice zi si la orice ora.

Cind il prinzi in studioul de televiziune pe un astfel de personaj, nici nu-ti vine sa-l intrebi altceva decit recalculari, corelari, indexari si mariri. De pensii, evident. Mai ales ca, pina la inceperea emisiunii, se aduna in e-mail citeva sute de intrebari, iar la registratura te asteapta un vraf de scrisori la tema.

Acesta fiind contextul, de fiecare data cind l-am adus in studioul emisiunii 100% pe Paul Pacuraru, n-am apucat sa-l intreb mai nimic despre anii in care facea bani buni din afaceri cu Sidex, vaca de muls a multor generatii de demnitari specializati in afaceri cu statul. Dupa cum n-am apucat nici sa lamuresc subita prosperitate de care se bucura de cind e din nou la guvernare.

Abia luni seara, in ziua izbucnirii scandalului cu Paul Pacuraru acuzat de luare de mita intr-un dosar la DNA, am reusit sa vorbesc si despre altceva cu actualul ministru al Muncii. E adevarat, doar la telefon, dar dialogul a avut loc in direct, in fata telespectatorilor.

Pe parcursul discutiei am numarat: de patru ori a tinut sa puncteze Paul Pacuraru ca e vorba de o inscenare, de un dosar fabricat politic. O mai facuse de citeva zeci de ori pe parcursul zilei, in diverse contexte, inclusiv o conferinta de presa. Apoi, brusc, l-am intrebat de Morega si s-a ascuns in spatele receptorului.

Blindul ministru al Muncii a fost nevoit sa recunoasca ceea ce, in dupa-amiaza aceleiasi zile, negase cu indirjire intr-o declaratie data ziarului nostru: ca l-a sunat Morega, ca era vorba despre Manta, ca o functie...

Nu stiu in ce consta mita pe care a luat-o, daca a luat-o, Paul Pacuraru. Ceea ce stiu e ca a fost „agatat” de procurorii care lucrau la un alt caz, foarte probabil chiar al lui Morega.

Ascultindu-i telefoanele lui Morega, au dat (si) peste Pacuraru. Asa se face ca, dintr-un dosar, au aparut doua sau, poate, chiar mai multe. Vom afla aceste detalii in zilele urmatoare. Pina atunci, luam aminte la ipocrizia personajelor. Paul Pacuraru minte cind afirma ca nu stia despre dosarul de la DNA.

Stia, si inca foarte bine, pentru ca procurorul de caz a audiat mai multe personaje implicate. Unul dintre ele, liberal, i-a povestit lui Pacuraru, pina la detalii, despre intilnirea cu procurorii. Si i-a comunicat ca e pe lista. Voci din Palatul Victoria spun ca discutia a avut loc chiar in cabinetul lui Calin Popescu-Tariceanu si, evident, in prezenta acestuia.

A fost nevoie de un plan pentru contraatac. Fiind vorba de un caz cu ascultari de telefoane, e foarte posibil ca, in acel moment, sa le fi incoltit liberalilor ideea lansarii noului scandal cu notele SRI, telefonul urmarit al Noricai Nicolai si polul de dreapta din Republica Moldova. Adica, schema clasica: hotul striga hotii.

Pentru interpretarea actoriceasca desavirsita prin care a mimat surprinderea, Paul Pacuraru ia nota mare. Si porecla Blajinul. Pentru adevar, sint convins ca ii trebuie un aide-memoire cu notele telefonice din dosarul procurorilor.