Peste 60 de persoane si-au pierdut viata, miercuri, dupa ce un pod in constructie s-a prabusit in sudul Vietnamului. Potrivit primelor estimari, alti 100 de muncitori au ramas ingropati sub mormanele de beton si otel, relateaza Reuters.

"In timpul tragediei, circa 100 de persoane munceau sub sectiunea de pod care s-a prabusit, iar alte 150 se aflau pe pod", a explicat un ofiter al politiei.

Echipe de interventie au inceput imediat sa caute supravietuitori, iar autoritatile au facut un apel la populatie pentru donatii de sange. Operatiunile de salvare sunt ingreunate de riscul ca si alte portiuni ale podului sa se prabusesca.

Incidentul s-a produs in apropiere de orasul Can Tho. Podul se construia peste raul Hau, unul din afluentii fluviului Mekong.

Premierul vietnamez Nguyen Tan Dung, aflat in prezent la New York, la sesiunea Adunarii Generale a Natiunilor Unite, a transmis un mesaj urgent autoritatilor locale. El le-a cerut sa actioneze corespunzator si identificarea cauzelor care a dus la prabusirea podului.