Mihalache a apreciat drept o decizie de bun-simt hotararea colegului sau Radu Podgoreanu de a se retrage de pe lista de candidati, nemultumit de locul pe care fusese plasat.

"Ca europarlamentar si ca fost presedinte al Comisiei de politica externa, i se putea gasi o pozitie mai confortabila pe lista. Si daca nu i se gasea, se putea discuta cu el. Din pacate insa, cel putin la anumite paliere ale conducerii PSD s-a instaurat un stil politic oarecum lipsit de solidaritate. Tradus, asta inseamna mirlanie.

Se mizeaza foarte mult pe faptul ca lumea va tacea la infinit", a declarat Mihalache pentru Cotidianul.

Mircea Geoana a recunoscut miercuri ca a decis "in biroul meu, la auzul acestor comentarii" sa-l excluda pe Mihalache de pe lista pe care ocupa pozitia zece.

Potrivit NewsIn, Mihalache, aflat la Strasbourg in calitate de europarlamentar, nu a fost anuntat de excluderea sa de pe lista. "Listele au fost intocmite si validate de Biroul permanent national al PSD. Ma voi adresa instantelor partidului, nu suntem sat fara caini", a declarat Mihalache la aflarea vestii.

Radu Podgoreanu a anuntat marti ca renunta la pozitia 14 pe care fusese plasat pe lista de candidati.

Intr-o scrisoare ironica, Podgoreanu spune ca a luat aceasta decizie "pornind de la ideea ca acest loc are caracteristici strategice importante, aflindu-se aproximativ la mijlocul listei, ar putea oferi noului nominalizat posibilitatea nu numai sa traga lista, dar chiar sa o si impinga, s-o traga si s-o impinga..."