Bucurestiul este principalul loc pentru afaceri imobiliare in Romania, insa alte zone si orase se dezvolta rapid, demonstrand ca exista oportunitati de investitii si dincolo de capitala, se afirma intr-o prezentare facute pe pagina de internet a companiei britanice de consultanta Easier.

Miercuri, cotidianul New York Times a publicat un articol in care vorbeste despre preturile in crestere de pe piata imobiliara din Romania si despre oportunitatile de investitii in zona.

Dupa dezvoltarea pietei imobiliare din Bucuresti, numeroase regiuni din Romania incep sa atraga investitori spre „noua Bulgarie”, se afirma in comentariu.

Intre regiunile evidentiate se afla Transilvania, care este principala atractie turistica si ofera oportunitati in ceea ce privesc sporturile de iarna, diferite activitati recreative precum si frumusetea unor orase medievale, precum Brasov, Sighisoara sau Cluj Napoca.

Analistii companiei Easier sunt convinsi ca infrastructura ce va fi dezvoltata in regiune va stimula cresterea, mentionand aici un nou aeroport international in Brasov - care va putea acomoda un milion de pasageri anual - si o autostrada ce va face legatura intre orasul de sub Tampa si Bucuresti.

Pe de alta parte, cotidianul „New York Times” a publicat miercuri un articol in care vorbeste despre preturile in crestere de pe piata imobiliara din Romania si despre oportunitatile de investitii in zona.

Anthony Raftopol, un avocat american care locuieste la Bucuresti, a afirmat ca Romania va cunoaste „o explozie imobiliara” in urmatorii zece ani. El a declarat cotidianului american ca economia romana creste rapid, ceea ce va duce la o explozie a preturilor locuintelor si terenurilor.

„Acest lucru poate transforma piata intr-o varianta lucrativa potentiala pentru cumparatori straini care doresc sa investeasca in estul Europei”, a declarat Raftopol, adaugand ca „numerosi investitori din Germania, Marea Britanie si Austria se afla deja aici”.