Reporter : Felicitari domnule Lucescu. Cum a fost la Lisabona ?

Mircea Lucescu : Am castigat 3 puncte importante daca ne gandim la obiectivul pe care ni l-am fixat : sa jucam in primavara Champions League. Noi am avut o foarte buna prestatie, am meritat acest succes si cred ca puteam sa ne impunem la o diferenta mai mare.

Am avut ocazii clare. Ce spun astia (n.r. portughezii) ca au dominat ? Da, au dominat tragand la poarta de la distanta si avand cateva ocazii la inghesuiala. Noi in schimb, am avut actiuni bine construite care ne-au lasat in situatie de unu la unu cu portarul lor.

Reporter : Cum se face ca Sahtior i-a vandut in vara pe cei mai valorosi jucatori (Matuzalem, Elano), dar continua sa ramana puternica ?

Mircea Lucescu : E simplu. In spatele celor care au fost aici, au crescut altii. Din cand in cand e bine sa-i mai schimbi pe aceia care se considera "foarte titulari" (n.r. rade). Trebuie sa le dai o sansa si celor care au stat pana acum in umbra vedetelor. La mine permanent au venit altii din spate. Le acord aceeasi importanta si celor care joaca, dar si celor care sunt de viitor.

Reporter : Cat de mult au crescut sansele de calificare in optimi ? Ati acumulat maximum de puncte, 6.

Mircea Lucescu : Sigur, sansele cresc. Cred ca acum ne mai sunt necesare doar 4 puncte din cele 4 meciuri care au mai ramas pentru a ajunge in optimile Champions League.

Reporter : Urmeaza in grupe confruntarea cu AC Milan. Ii bateti si pe italieni ?

Mircea Lucescu : Noi incercam, pentru ca nu mi se pare ca Milan este net superioara noua. Sincer, cred ca putem sa-i invingem.

Reporter : Ce-ar insemna pentru Sahtior o calificare, in premiera, in optimile Champions League ?

Mircea Lucescu : Foarte mult, pentru ca de trei ori ne-am dus in primavara cupei UEFA, iar acum toata lumea asteapta sa facem un pas inainte. Chiar daca echipa e foarte tanara, eu cred ca putem sa realizam lucrul acesta. Ar fi un castig de imagine extraordinar, mai ales ca anul viitor se da in folosinta la Donetsk si noul stadion care este senzational.

Reporter : Dar pentru dumeavoastra ce-ar insemna aceasta performanta?

Mircea Lucescu : Pentru mine ? Inca o performanta venita in urma unei preocupari permanente de a obtine rezultate. Este important si pentru mine. De ce nu ?

Reporter : O intrebare de final. Cum comentati faptul ca cele trei echipe mari din Romania ( Steaua, Dinamo, Rapid) au antrenori straini, iar tehnicienii romani fac performante in alte tari ?

Mircea Lucescu : Nu comentez in niciun fel. Suntem in Europa, putem avea orice antrenor, putem aduce orice jucator. E normal si consider ca este o deschidere internationala importanta pentru intreg fotbalul romanesc.