Fostul senator PD, Marius Marinescu a anuntat, duminica, la finalul Biroul Permanent al PC, ca s-a inscris in acest partid, relateaza NewsIn. Marinescu va ocupa functia de vicepresedinte responsabil cu cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si probleme sociale.

Marinescu a lansat si un atac la adresa PD afirmand ca acest partid s-a schimbat dupa alegerile din decembrie, iar "unii lideri ai PD au dat frau liber coruptiei generalizate".

Marius Marinescu a criticat-o si pe Monica Macovei, fostul ministru al justitiei despre care a spus ca a transferat procurorii financiari de la Curtea de Conturi la Ministerul Public, astfel incat nimeni nu a mai putut sa valorifice procesele verbale ale Curtii de Conturi si zeci de miliarde de euro nu au mai putut fi recuperati la bugetul de stat.

Senatorul Marius Marinescu a fost exclus din PD luna trecuta, pe motiv ca a lansat mai multe atacuri la adresa conducerii partidului, vizandu-l in mod special pe presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, caruia i-a cerut demisia pentru ca l-ar fi injurat de mama.

Lui Marinescu i s-a reprosat si faptul ca a promovat proiecte de lege pe care le-a initiat alaturi de lideri ai PSD, Ion Iliescu si Nicolae Vacaroiu.