Premierul Tariceanu s-a aratat convins ca bugetul de stat pe 2008 va fi adoptat de Parlament, declarand in acelasi timp ca nu este interesat de o coalitie politica, relateaza NewsIn. Declaratia a fost facuta, duminica, in cadrul unei conferinte de presa la Ploiesti. "Bugetul o sa treaca si va spun eu ca o sa treaca.

Nu o sa stam sa blocam o tara intreaga ca sunt cei de la PSD prea infierbantati dupa succesul pe care l-au avut la motiune", a spus Tariceanu.

Seful Executivului a subliniat, referindu-se la anuntatul proiect de buget al PSD, ca Guvernul este singurul care poate propune legislativului un astfel de proiect. Tariceanu a subliniat insa ca fiecare partid isi poate aduce propria contributie la buget, dar prioritatile raman in linii mari aceleasi.

”Pe mine nu ma deranjeaza pentru ca, in sfarsit, vreau sa vad si eu partidele cu ce idei vin, ce sunt in stare sa promoveze, ce viziune au si sa discutam pe niste lucruri serioase care vreau sa intereseze electoratul pentru ca, in final, bugetul nu e nici al lui Tariceanu, nici al ministrului de Finante, nici al Guvernului.

Se numeste bugetul Romaniei, de care beneficiaza in final fiecare cetatean”, a spus primul-ministru.

Tariceanu crede ca Basescu se comporta ca si Becali

Premierul Tariceanu nu a ratat nici de aceasta data ocazia de a-l ataca pe presedintele Basescu. Tariceanu a declarat ca modelul Romaniei nu trebuie sa fie cel al presedintelui de club care vrea sa fie si antrenor si nici cel al presedintelui care vrea sa fie si premier, acuzandu-l pe Traian Basescu ca il copiaza pe Gigi Becali, relateaza NewsIn.

"Modelul nostru nu trebuie sa fie presedintele de club bogat care vrea sa fie si antrenor in acelasi timp si care este copiat de presedintele tarii care vrea sa fie si prim-ministru", a spus Tariceanu.

Tariceanu a mai spus ca raporturile dintre liberali si democrati ar putea reveni la normal atunci cand Traian Basescu nu va mai conduce PD.