IRIS SA, unicul importator autorizat al produselor Apple pe piata romaneasca, spune ca, din punctul sau de vedere, telefoanele iPhone se vind oficial doar prin canalul Apple.

„Ei le iau din strainatate, de la un furnizor care le decodeaza, si le aduc in Romania sa le vinda. Este o piata libera, deci nu putem comenta actiunile lor“, a declarat Viorel Nastase, direct sales manager in cadrul IRIS.

Reprezentantul IRIS ne-a precizat ca firma a anuntat Apple Europa despre faptul ca Arobs vinde iPhone in Romania si ca asteapta un comunicat oficial din partea lor. „In mod normal, in SUA, iPhone nu se vinde cu softul spart pe canalele oficiale, ci doar prin magazinele Apple si AT&T“, a afirmat Nastase.

Nora Mihalca, assistant manager in cadrul Arobs, ne-a precizat ca momentan firma are doar trei comenzi, insa exista interes din partea publicului si in curind societatea va importa un numar mai mare de telefoane.

„Noi momentan nu le avem pe stoc, avem un aparat expus la SIAB, insa urmeaza sa vina un transport mai mare, dar nu stim exact cite vom aduce“, spune Mihalca.

O actualizare software facuta de Apple recent, pentru iPhone, face ca telefoanele care au fost decodate sa se blocheze, devenind inutile, cu nimic mai presus decit o caramida scumpa, si ca toate aplicatiile care au fost instalate, fara sa fie oferite de Apple, sa dispara.

„Exista acest risc. Telefonul merge pe Vodafone si Orange, a fost testat. Probabil ca, atunci cind va veni transportul mai mare, clientilor li se va sugera sa nu faca update-ul“, ne-a precizat Mihalca, intrebata daca Arobs nu se teme ca se vor intoarce clientii cu aparatul blocat daca vor face acea actualizare.

Integral in Cotidianul