Doar 7% dintre bucuresteni cred ca in Capitala se gasesc locuinte de buna calitate la preturi rezonabile, potrivit unui sondaj al Biroului de statistica al Uniunii Europene, Eurostat. In acest sondaj au mai fost incluse si Cluj Napoca si Piatra Neamt, unde 8%, respectiv 22% dintre locuitori cred ca pot gasi locuinte de buna calitate la preturi rezonabile.

In capitalele altor tari din regiune acest procent este mult mai ridicat. Astfel, 22% dintre locuitorii Sofiei si 26% dintre locuitorii capitalei ungare cred ca in orasele lor se gasesc locuinte de buna calitate la preturi rezonabile.

Berlin este capitala europeana unde se gasesc cele mai multe locuinte de calitate la preturi rezonabile, sunt de parere 57% dintre locuitorii acestui oras. Capitala Germaniei este urmata de Madrid (32%), Atena (28%) si Ankara (27%).

Locuitorii din Leipzig (Germania) se afla in topul europenilor care pot beneficia de locuinte de calitate la preturi rezonabile, ponderea raspunsurilor favorabile fiind de 78%. Acestia sunt urmati de locuitorii din Aalborg (Danemarca) si Braga (Portugalia), cu 71%, respectiv 68% raspunsuri favorabile.