Celebra atleta americana Marion Jones, de trei ori campioana olimpica la Jocurile de la Sidney 2000, a inapoiat luni medaliile cistigate, dupa ce marturisise vineri, in fata unui tribunal, ca s-a dopat in perioada 2000-2001.

Marion Jones a intrat automat intr-o perioada de suspendare de doi ani, trebuie sa inapoieze premiile incasate in acea perioada (aproximativ 1 milion de dolari), dar - mai grav - risca o pedeapsa cu inchisoarea.

Tot episodul a debutat saptamina trecuta, cind o scrisoare a atletei a fost citita de un prieten in redactia "Washington Post". In acea scrisoare, atleta marturisea ca a luat produse dopante in perioada Jocurilor Olimpice de la Sidney, precizind ca nu a stiut despre ce era vorba. "Am realizat ca este ceva interzis, cind mi s-a spus sa nu vorbesc nimanui despre acele pastile", spunea Jones.

In aceeasi zi, citeva ore mai tirziu, Marion Jones a recunoscut in fata unui tribunal ca s-a dopat. Instantaneu, Comitetul Olimpic American i-a cerut returnarea medaliilor (trei de aur, doua de bronz). Dupa ce acest lucru s-a produs, Comitetul Olimpic al SUA a trimis o scrisoare tuturor membrilor afiliati la forul olimpic prin care prezinta scuze pentru scandalul de dopaj.