Romanii nu mai sunt atat de interesati de muncile agricole sezoniere din Spania pentru ca au oferte mai bune din alte state.

Declaratia a fost facuta de un diplomat al Ambasadei Romaniei la Madrid, citat de Realitatea TV, si vine in replica la acuzatiile lansate de presa spaniola, potrivit careia romanii nu ar mai fi venit la cules de maslini in numar atat de mare ca in anii trecuti din cauza coruptiei din institutiile romanesti.

Cotidianul ABC relata la sfarsitul lunii septembrie ca oficiali din Ministerul Muncii spaniol ar fi dat vina pe "coruptia din institutiile romanesti" pentru lipsa unui numar suficient de muncitori romani veniti la cules de masline in aceasta toamna.

"Se pare ca in Romania li se cer bani aplicantilor pentru a fi inscrisi pe lista locurilor de munca sezoniera in Spania", relata cotidianul, care sustinea ca acest avertisment ar fi fost lansat chiar de catre un oficial din conducerea Directiei Generale a Imigratiei.

Andrei Luca, secretar de stat in cadrul Ambasadei Romaniei la Madrid a motivat, insa, scaderea interesului romanesc pentru munca sezoniera prin imbunatatirea situatiei economice din Romania.

"Aceste motive tin de situatia economica din Romania, in care oferta de munca e in crestere, iar retributia la fel", a explicat Andrei Luca.