Yoko Ono a invitat oamenii sa isi imagineze ca traiesc in pace si a inaugurat marti, in ziua in care cantaretul ar fi implinit 67 de ani, un turn de lumini in memoria sotului ei, John Lennon, informeaza reuters.com.

Ono si tobosarul trupei Beatles, Ringo Star au aprins luminile in prezenta a 200 de oameni, care fredonau melodia “Imagine” a lui Lennon.

“Imagine Peace Tower”, o sculptura iluminata realizata de Ono, va lumina capitala islandeza in fiecare an de pe data de 9 octombrie (data de nastere a cantaretului) si pana pe 8 decembrie, data la care Lennon a fost omorat in 1980.

“Sper ca in momentul in care luminile din turn se vor aprinde, oamenii se vor opri pentru cateva clipe si isi vor imagina cum ar fi sa fie pace pretutindeni.”, a declarat Ono pentru Reuters inainte de a inaugura turnul.

Ono, care a declarat ca realizarea turnului de lumini este un vis de 40 de ani care a devenit in sfarsit realitate, a ales Islanda ca loc de construire a acestui monument pentru frumusetea sa si pentru ca este una din cel mai putin poluate tari.

Turnul va fi luminat cu ajutorul energiei produsa geotermic. Ono a declarat: “Exista multe tari frumoase, insa ceea ce face ca Islanda sa fie unica este faptul ca 80 la suta din energia consumata de locuitorii acestei tari este furnizata de surse de energie sustenabile, cum ar fi cea geotermica.”

Ono spera ca acest monument sa le aminteasca oamenilor de sotul ei si sa transmita un mesaj al pacii.

“Nu pot promite ca voi fi prezenta aici in fiecare an, insa simt ca acum fac parte din Islanda si voi veni aici de cate ori va fi posibil.”, a mai spus vaduva lui Lennon.