In cadrul Saptamanii Filmului Romanesc la Budapesta (care va avea loc in perioada 16-21 octombrie), la fastuosul cinema Urania vor fi prezentate filmele romanesti cele mai bine cotate, care vorbesc despre o lume usor de recunoscut pentru publicul ungar, fiindca apartine unui spatiu istoric si cultural comun.

Aceasta aparitie a filmelor romanesti la cinematograful Urania va fi posibila datorita sprijinului acordat de Ministerul Culturii si Educatiei din Ungaria Institutului Cultural Roman de la Budapesta.

Saptamana Filmului Romanesc se va deschide la Budapesta in prezenta lui Cristian Mungiu, invitat de onoare alaturi de actrita Anna Szeles, protagonista din "Padurea spanzuratilor", in seara zilei de 16 octombrie cu filmul “4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, care a castigat in 2007 la Cannes premiul Palme d’Or.

La cinematograful Urania au fost programate si alte succese romanesti: “California Dreamin (nesfarsit)” al lui Cristian Nemescu, “Filantropica” lui Nae Caramfil, “Occident” al lui Mungiu, “Balanta si Reconstituirea” lui Pintilie, precum si scurtmetraje ale lui Catalin Mitulescu, Corneliu Porumboiu, Cristian Nemescu si Cristian Mungiu.