Reporter: Cosmin, ce se intampla cu tine? Suntem in octombrie si nu ai sustinut inca niciun meci in acest sezon.

Contra: Asa este. Din pacate m-am accidentat in vara, la un meci de pregatire disputat in Olanda cu echipa de club, Getafe. Am suferit o entorsa la genunchiul stang, cu ruperea ligamentului intern. Apoi am avut o problema de comunicare si cu doctorii, pentru ca la sfatul lor, am inceput imediat programul de refacere si bineineteles, accidentarea a recidivat.

Acum sunt la repaus total, dar sper ca peste o saptamana sa incep sedintele de fizioterapie, iar in maxim o luna sa ma intorc pe teren.

Reporter: Cei de la club te sustin sau...?

Contra: Ei ma asteapta sa revin, atat antrenorul Michael Laudrup, care m-a asigurat ca are nevoie de bine, cat si conducerea clubului, care mi-a propus prelungirea contractului pentru inca un an.

Reporter: Repaus total ! Cat de greu iti este departe de fotbal ?

Contra: Foarte, foarte greu. Incerc un sentiment de neputinta, pentru ca imi doream enorm sa ajut si eu echipa nationala la meciul cu Olanda. Nu mi-a picat bine, dar asa e viata, trebuie sa si suferi. Voi merge totusi la Constanta pentru a fi alaturi de baieti. Macar din tribune.

Reporter: Un succes al tricolorilor ti-ar mai alina supararea ?

Contra: Da, o victorie a Romaniei mi-ar indulci suferinta. Daca echipa noastra joaca asa cum a facut-o in ultimele meciuri, are sanse mari sa castige sambata. Sigur, un egal ar fi bun pentru ambele echipe, dar de ce sa nu ne gandim noi numai la victorie? De altfel, eu consider ca Romania este favorita la calificare.

Reporter: Cum se vede acest duel in comparatie cu meciurile din campania trecuta, cand Olanda ne-a invins de doua ori ?

Contra: Ce sa zic ? Olanda a ramas o echipa puternica. Dar fata de atunci, Romania a crescut in valoare. Jucatorii tineri au capatat experienta. Mai mult decat atat, Mutu se afla acum intr-o forma exceptionala si trebuie sa profitam de acest lucru.

Chiar vorbeam cu Adi la telefon, cand se indrepta spre cantonamentul echipei nationale, si mi-a spus ca-si doreste sa continue perioada buna pe care o traverseaza.

Reporter: Reprezinta acest meci si ocazia mult asteptatei revanse?

Contra: Nu e vorba de nicio revansa. Noi avem ocazia sa scapam in sfarsit de eticheta asta de generatie care nu a reusit sa se califice la niciun turneu final. Bine, eu, Mutu, Chivu am fost totusi la Euro 2000, dar vorbesc la modul general. Pe de alta parte, consider ca aceasta generatie a avut de-a lungul timpului numai ghinioane, din toate punctele de vedere.

Reporter: Da-mi un scor pentru meciul de sambata !

Contra: Noi, fotbalistii nu prea dam pronosticuri. Imi doresc doar sa invinga Romania pentru ca merita o astfel de performanta. Sambata toata lumea trebuie sa fie alaturi de echipa nationala.

Iar de baieti sunt sigur ca indiferent de problemele medicale, pe care le mai au unii dintre ei, vor "pune piciorul" pentru ca un asemenea meci te face sa treci peste toate necazurile.