Pina in 2009, divizia tehnologica a Renault are nevoie de 1.500 de ingineri pentru a completa cerinta totala de personal din cele trei sedii, care este de 3.000 de persoane. Cele mai cautate specializari sint cele in ingineria vehiculelor si cea mecanica.

„Renault Technologie Roumanie (RTR) angajeaza atit tineri absolventi, cit si ingineri cu experienta, iar recrutarile sint facute exclusiv pe baza studiilor si experientei candidatilor“, a declarat Anca Oreviceanu, director de comunicare RTR.

Renault Technologie Roumanie va avea trei centre: birouri de studii la Bucuresti, inginerie in uzina de caroserie, montaj si activitati de mecanica de la Pitesti si un centru de incercari la Titu, pentru care inceperea activitatilor este prevazuta in al doilea semestru al anului 2009.

„Deja am ajuns la circa 600 de persoane pentru birourile de studii din Bucuresti, iar in centrul de la Titu vor fi angajate cel putin 500“, a detaliat Oreviceanu.

O specializare interesanta pentru tinerii talentati la desen este cea din cadrul centrului de design al Renault din Bucuresti - design de vehicule. Potrivit reprezentantei Renault, pina la sfirsitul anului, in acest centru vor fi angajate sapte persoane care vor lucra ca specialisti in design de vehicule, creatori de machete, graficieni.

Reprezentantii companiei RTR, creata in 2006, explica nevoia acuta de personal in conditiile in care „programul Renault Contrat 2009 prevede lansarea a opt modele noi de vehicule in fiecare an pina in 2009, ceea ce inseamna un efort foarte mare pentru ingineria Renault“.

integral in Cotidianul