Comisia de Etica si Arbitraj a TVR ,intrunita marti pentru a decide daca ziaristii de la TVR au respectat legea atunci cand au decis sa dea pe post materialul filmat cu Remes-Muresan, a amanat luarea unei decizii pentru ziua de joi cand urmeaza sa fie audiata si sefa departamentului de stiri a TVR, Rodica Culcer.

Intre timp, Consiliul de Administratie al TVR a decis, in sedinta de luni, impartirea Directiei Stiri in doua departamente, unul de stiri si unul de sport. Aceasta reorganizare ii retrage atributiile editoriale directorului Stiri, Rodica Culcer.

Directorul Directiei Stiri a TVR, Rodica Culcer, va ramane in functie, dar se va ocupa doar de partea manageriala a Directiei.

La iesirea de la audierile Comisiilor reunite de cultura din Parlament, care au avut loc luni, presedintele-director general al TVR, Alexandru Sassu a declarat ca in sedinta CA al TVR s-a discutat despre demiterea directorului Directiei Stiri, Rodica Culcer.

"Rodica Culcer conduce inca departamentul de stiri de la TVR. S-a facut o reorganizare la nivelul departamentului de stiri si acum e unul de stiri si unul de sport. Doamna Culcer va conduce in continuare departamentul de stiri", a mai declarat, la iesirea de la audieri, Alexandru Sassu.

Culcer a declarat, luni, la Realitatea TV ca jurnalistii din TVR care au lucrat la materialul in care apareau Remes si Muresan nu au gresit cu nimic. Materialul brut, care a avut 22 de minute, nu a fost trunchiat, astfel incat mesajul sa fie schimbat. Jurnalistii TVR au facut doar o selectie, sustine directorul stirilor TVR.

In ceea ce priveste subtitrarea, aceasta era deja facuta. Rodica Culcer recunoaste, insa, ca era mai bine ca materialul sa fi fost difuzat prima data fara comentarii. Culcer mai sustine ca s-a asigurat, inainte de difuzarea pe post, ca imaginile nu sunt trucate.

Directorul Directiei stiri a TVR, Rodica Culcer, a anuntat Comisia de Etica si Arbitraj a TVR ca nu poate merge la audieri deoarece a primit o invitatie de la Clubul Roman de Presa pentru a participa la discutii in legtaura cu inregistrarea cu Remes si Muresan, relateaza NewsIn.

"Am anuntat ca nu pot sa merg pentru ca am fost invitata si de Clubul Roman de Presa. Am solicitat in scris Comisiei sa ma reprogrameze pentru o alta intalnire", a declarat Culcer.

Discutiile vin dupa ce postul public de televiziune a difuzat in "Jurnalul TVR" de miercurea trecuta, mai multe inregistrari audio si video cu fostii ministrii ai agriculturii Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan. Din inregistrari reiese ca Decebal Traian Remes primeste un plic in care se presupune ca s-ar afla suma de 15.000 de euro.