Consiliul National al Audiovizualului a decis, in sedinta de marti, sa-i invite pe Alexandru Sassu, Rodica Culcer si reprezentantii Agentiei pentru Monitorizarea Presei intr-o sedinta a Consiliului pentru a clarifica daca Alexandru Sassu a incalcat Legea audiovizualului prin nota interna, pe care a transmis-o in legatura cu materialele Remes - Mures. CNA nu a precizat inca in ce data va avea loc aceasta intalnire.

Intalnirea a avut loc la solicitarea Agentiei pentru Monitorizarea Presei, care a cerut CNA sa se pronunte daca este sau nu cenzura in acest caz.

Unii membri ai Consiliului, printre care Gelu Trandafir si Ioan Onisei, au declarat ca este vorba de cenzura in acest caz.

Gelu Trandafir a declarat pentru HotNews ca:" In TVR e o stare de cenzura de facto, atat timp cat Sassu nu revine asupra notei interne care a oprit continuarea difuzarii inregistrarilor, desi CNA a considerat ca nu a fost incalcata legea, CRP-ul ca nu a fost incalcat codul deontologic iar Comisia de Etica din TVR a spus ca difuzarea primului episod era justificata".

Ioana Avadani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, a declarat pentru HotNews: " Urmaresc cu interes si ingrijorare miscarile de personal din departamentul Stiri, asa cum urmaresc sa vad daca exista efecte pe sticla. Pe fundalul suspiciunilor de interventie politica, ingrijorarea noastra este, probabil, justificata.

Acestea sunt momente in care credibilitatea TVR ar fi trebuit sa fie mai presus de orice dubiu."

Directorul Departamentului Stiri de la TVR, Rodica Culcer, a declarat, pe 11 octombrie, ca a primit o nota interna de la Sassu, in care acesta aprecia ca difuzarea inregistrarilor audio si video cu discutiile Remes - Muresan - Ciorba nu e "corecta, legala si oportuna".

Presedintele-director general al TVR, Alexandru Sassu, a declarat ulterior, in fata Comisiilor de cultura din Parlament, ca a fost cenzurat de Rodica Culcer in ceea ce priveste comunicatul dat publicitatii in jurnalul de la ora 19.00.