Reporter : Ce impresie v-a lasat prestatia Stelei in confruntarea de la Sevilla ?

Tudorel Stoica : Vreau sa spun ca Steaua a avut mare noroc ca nu s-a intamplat un "dezastru", dupa cum a evoluat echipa in prima repriza. E adevarat ca Sevilla formeaza o echipa puternica, dar trebuie sa recunoastem si ca Steaua trece de mai mult timp printr-o "pasa proasta".

A dat un gol din intamplare dupa ce in primele 45 de minute nu a avut nicio ocazie clara la poarta spaniolilor.

Reporter : Sincer, v-ati asteptat la mai mult de la ros-albastrii ?

Tudorel Stoica : Speram la un rezultat mai bun, intradevar, dar repet, evolutia lor a fost foarte slaba. Si se pare ca aceasta calificare in grupele Champions League i-a facut mai mult rau, decat bine Stelei, pentru ca dupa 3 meciuri echipa nu are niciun punct. Ar trebui sa fim fericiti daca "scoatem" un egal in meciul cu Sevilla de la Bucuresti. Si mi-e teama ca urmarile acestor esecuri sa nu se vada in campionat.

Reporter : Care credeti ca sunt cauzele acestor evolutii slabe?

Tudorel Stoica : Valoare scazuta a jucatorilor nostri in confruntarile cu "marile puteri" din Europa. Steaua nu mai practica un joc asa cum ne asteptam, noi, cei care iubim mult aceasta echipa. Generatia actuala nu se ridica la nivelul pretentiilor suporterilor. Spuneti-mi un meci de la inceputul sezonului cand echipa a evoluat foarte bine si va dau dreptate, dar nu a existat asa ceva.

Consider ca accederea in grupele Champions League a fost "cam fortata" si nu glorioasa.

Reporter : Steaua de astazi are ceva in comun cu Generatia din 1986?

Tudorel Stoica : Poate doar obiectivele la care viseaza ei. In rest nu poate avea nimic in comun cu ceea ce a fost pe vremea noastra. In afara de performanta din 1986, generatia de atunci a continuat sa demonstreze ca are valoare obtinand si alte rezultate.

Reporter : Se cunoaste faptul ca finantatorul Gigi Becali se implica in alcatuirea echipei. Cum comentati aceste lucruri ?

Tudorel Stoica : Astea sunt vremurile. Din pacate, atunci cand toata lumea se amesteca in aceeasi problema, unii se pricep, altii nu, totul devine "vraiste". Nici jucatorii nu mai stiu pe cine sa asculte. E jenant, mai ales ca se intampla la Steaua, cea mai iubita echipa din Romania.

Pe mine ca un fost stelist ma doare acest lucru si nu numai pe mine, ci si pe toti colegii mei cu care am vorbit. Este o dezamagire generala.

Reporter : Unde se va ajunge, daca Becali va continua pe aceeasi linie ?

Tudorel Stoica : Se va merge mai departe in jos daca nu se gaseste cineva, cum ar fi domnul Jenei, care sa-l sfatuiasca pe Gigi sa se opreasca. Dar din pacate e o "rusine" pentru clubul Steaua deoarece tocmai Emerich Jenei nu s-a numarat printre cei invitati la Sevilla.

Gigi ar avea nevoie de astfel de oameni pentru ca ei nu vorbesc ca sa critice pe cineva, ci pentru a face un bine echipei. Am inteles ca atunci cand Steaua a castigat cu 3-0 contra lui Betis Sevilla, Olaroiu s-a consultat inainte cu "nea Imi".

Reporter : Dumeavoastra ati fost invitat la Sevilla de club ?

Tudorel Stoica Nu. Daca nu a fost domnul Jenei, cum sa ma invite pe mine ? Problema este ca mai sunt si altii care nu au fost bagati in seama si este pacat pentru ca noi facem parte din istoria Stelei care nu poate fi stearsa de nimeni, indiferent de nume.

Reporter : Cum vedeti viitorul Stelei in aceste conditii ?

Tudorel Stoica : Mai bine ma intrebati de prezent, care nu mi se pare imbucurator. Lucrurile nu merg deloc bine, jucatorii sunt iesiti din forma, gen Dica, dar ceea ce doresc totusi e ca Steaua sa redevina cea mai iubita si respectata echipa din Romania. Trebuie sa se schimbe ceva, iar jucatorii sa se ridice la nivelul pretentiilor unui asemenea club.