Secretarul comisiei de control a SRI, Ion Stan, declara, ca afirmatiile aparute in presa in ultimele doua zile despre Grupul de Evidenta din serviciu se bazeaza pe un raport preliminar al sau, care nu este asumat de comisie.

Potrivit afirmatiilor, Grupul de evidenta din SRI a monitorizat si alti politicieni in afara de cei indicati de Mugur Ciuvica,printre acestia aflandu-se premierul Tariceanu, Teodor Melescanu, Codrut Seres sau membrii grupului de la Cluj.

Intr-un comunicat de presa remis vineri HotNews se arata ca: "Documentul prezentat de mass-media reprezinta un raport preliminar, intocmit de secretarul comisiei parlamentare, deputat Ion Stan, ca urmare a unei analize de stadiu a anchetei parlamentare si a documentelor existente la comisie, nefiind asumat de plenul comisiei parlamentare, care dorea un raport final, si nu unul preliminar".

Deputatul PSD mai afirma ca un raport al comisiei de control a SRI pe acest subiect urmeaza sa fie elaborat in perioada urmatoare si transmis spre informare presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului.

Ion Stan mai adauga: "elementele de interes public pentru opinia publica in cazul biletelelor grupului de evidenta au fost comunicate de presedintele comisiei parlamentare in conferinta de presa saptamanala".

Surse parlamentare sustin ca SRI a monitorizat, prin Grupul de Evidenta, indeosebi "persoane si partidele care apartin spectrului politic fata de care antipatia factorului de decizie informat este notorie, existand supozitia de valorificare partinitoare a informatiilor". Cu alte cuvinte, SRI ar fi transmis note presedintelui despre adversarii sai.

Dupa informatiile comisiei, grupul de evidenta a carui existenta a fost dezvaluita pentru prima oara de Mugur Ciuvica, presedintele Grupului de Investigatii Politice, ar fi dat in jur de 13 note despre politicieni catre presedinte, printre cei vizati fiind premierul Tariceanu, care ar fi intentionat sa se retraga din Guvern, Codrut Seres, care ar fi intentionat sa paraseasca PC, Petre Roman,

care ar fi incercat sa-l contacteze pe presedintele Basescu, sau liderii grupului de la Cluj ce lucrau pentru reformarea PSD. Toate notele ar fi fost intocmite de Vasile Stanciu, fostul sef al grupului de evidenta, si trimise sefului statului cu mentiunea "Inf. presedinte".

Presedintele Comisiei pentru controlul activitatii SRI, liberalul Radu Stroe declara saptamana aceasta ca documentele prezentate de GIP nu constituie dovezi pe baza carora Serviciul sa fie acuzat de politie politica.

Comisia de control a serviciului a inceput o ancheta in acest caz in urma cu cateva saptamani dupa ce Mugur Ciuvica a dezvaluit ca senatorul liberal Norica Nicolai si deputatul Victor Ponta erau subiectul unor note ale SRI ce au fost inaintate presedintelui.