Premierul israelian Ehud Olmert a anuntat luni ca sufera de cancer de prostata, insa va continua sa-si exercite atributiile de sef al guvernului, informeaza CNN.

Olmert a precizat ca va fi operat in urmatoarele luni pentru extirparea unei “tumori canceroase” aflata in faza incipienta in prostata sa. “Tumoarea nu-mi ameninta deloc viata”, a precizat el, anuntand ca va continua sa-si exercite functia de premier.

Premierul a facut acest anunt in cadrul unei conferinte de presa la care au participat doctorii sai, precizand totusi ca, potrivit legii isrealiene, nu este obligat sa-si prezinte public rezultatele analizelor medicale.

Olmert a declarat ca tumoarea a fost detectata in urma cu aproximativ 10 zile, in timpul unui examen medical de rutina, inaintea vizitei pe care a intreprins-o in Rusia. Seful guvernului israelian a precizat ca nu va avea nevoie de radiatii sau de tratament cu chimioterapie.

Doctorii sai au afirmat, de asemenea, ca tumoarea poate fi tratata, nu indica semne de extindere iar extirparea ei nu este urgenta.

CNN mentioneaza ca Ehud Olmert a preluat sefia guvernului isrealian dupa ce fostul premier, Ariel Sharon, a suferit un infarct anul trecut si continua sa se afle in coma.