Peste un milion de euro furati de pe site-ul de licitatii online eBay: acesta este bilantul reusit de doua grupari formate din pusti cu varste cuprinse intre 16 si 23 de ani.

Luni dimineata, mascatii de la BCCO Pitesti au demarat operatiunea “Univers I” si au dat buzna in 38 de locatii din orasele Pitesti si Ramnicu Valcea, retinand 14 tineri implicati in escrocherii pe scara larga pe eBay.

Modul de actiune al celor doua grupuri era simplu dar eficient: pustii patrundeau fara drept in diferite sisteme informatice, dupa care orga?nizau licitatii fictive pe eBay, “vanzandu-le” diversilor straini amatori de chilipiruri produse cum ar fi telefoane mobile sau camere video de ultima generatie, la preturi fara concurenta. Evident, dupa ce cumparatorul facea plata, vanzatorul disparea fara urma.

In acest fel, membrii celor doua retele au strans peste un milion de euro, pe care i-au investit in apartamente si masini de lux. Cele 38 de descinderi au dus la identificarea a 6 BMW-uri seria 5 si a unui Volkswagen Passat care fusesera cumparate recent cu banii obtinuti in acest mod. La perchezitii au mai fost gasiti 14.890 de lei, 46.850 de euro si 2.100 de lire sterline.

integral in Gandul