Alegerile prezidentiale din Statele Unite au intrat in linie dreapta si, desi cele mai multe surse il dau favorit pe actualul presedinte, democratul Barack Obama, lupta inca e deschisa si se concentreaza pe voturile din statele indecise. Asa numitele "swing states", statele indecise sunt acele state americane unde niciun candidat sau partid nu si-a asigurat voturile si unde, drept urmare, se concentreaza campania electorala. De optiunea acestor state depinde, practic, rezultatul alegerilor. Daca, de exemplu, California este in mod traditional un stat care voteaza cu un candidat democrat, iar Texasul - cu unul republican, in unele state lupta este foarte stransa si candidatii se bat pentru fiecare vot al indecisilor.

  • Muta separatorul (linia rosie) pentru a vedea comparativ cum a votat fiecare stat la alegerile din 2008 (harta din stanga) si cum se pozitioneaza acum fiecare stat inainte de alegerile din 2012 (harta din dreapta)
  • Da click pe fiecare stat pentru a afla mai multe detalii
  • Deschide meniul "Legend" de pe fiecare harta pentru a vedea legenda elementelor de pe harta si da zoom pe harta pentru a vedea mai indeaproape

Vezi aici cum este ales presedintele SUA:

NOTA: Datele de pe harta si din ilustratie vor fi actualizate pe masura ce apar informatii noi