​​Dintre cei cinci candidati la presedintie, Mihail Prohorov este singurul care participa pentru prima data la alegeri. Expertii si politicienii cred ca el ar putea cumula maxim 10% din voturi, iar rezultatul participarii lui in cursa prezidentiala ar putea deveni fie o cariera de partid, fie o functie in guvern. Prohorov afirma ca va forma un partid, scrie Kommersant, care afirma ca, in programul sau, miliardarul promite ​amnistierea persoanelor condamnate pentru infractiuni economice si impartirea Gazprom in mai multe companii.

Mihail ProhorovFoto: Agerpres

Programul cu care Mihail Prohorov merge in alegerile prezidentiale este intitulat „Adevaratul viitor”. Sub forma lui actuala, documentul seamana cu programul unui politician liberal.

Prohorov crede ca viitorul Rusiei inseamna „ca in tara trebuie sa revina o politica adevarata”. De aceea, el considera necesara ca orice presedinte sau guvernator are dreptul la numai doua mandate de-a lungul vietii, iar prezenta unui sef al statului in fruntea tarii trebuie limitata la patru ani.

„Un punct important al programului meu il constituie realizarea rapida si calitata reformelor. Tara noastra se misca si se dezvolta foarte incet. Din aceasta cauza, pierdem concurenta mondiala. Vreau sa traiesc intr-o Rusie care sa fie printre primele in lume, nu in coada listei”, a declarat Prohorov.

Mihail Prohorov promite „amnistierea persoanelor condamnate pentru infractiuni economice”, anularea legii privind achizitiile de stat, acordarea tuturor producatorilor de gaze accesul egal la sistemul de transport si la export, impartirea Gazpromului in companii concurentiale.

„Programul meu este unul viu, el poate fi modificat, perfectionat atat inainte, cat si dupa alegeri. Vreau ca aceasta platforma sa devina, ulterior, un program de dezvoltare a tarii”, a declarat Prohorov pentru Kommersant.