Viceprimarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica (PSD), care in prezent asigura interimatul in functia de primar, şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar al orasului. El a susţinut că, în urma alegerilor locale din iunie, PSD va obţine majoritatea Consiliului Local Iaşi, anunta Agerpres.

"Nu venim la putere, venim la muncă. Dorim să facem un oraş frumos, echilibrat dezvoltat, cu proiecte duse până la capăt. Vom promova în continuare toate principiile social-democraţiei europene, dar nu vom fi inhibaţi şi vom lăsa uşa deschisă pentru toate lucrurile bune care vor veni din rândul populaţiei şi din rândul altor ideologii, chiar şi cele de dreapta, pentru că Iaşiul are o comunitate diversă, complexă, care trebuie abordată din toate punctele de vedere. Nu vom rămâne indiferenţi la provocările acestei comunităţi, vom da răspuns şi vom fi consecvenţi în continuare principiului transparenţei, decizia luată pe consultarea publică", a declarat Mihai Chirica, în prezent primar interimar.

Printre social-democraţii care au venit duminică la Biroul Electoral Judeţean pentru depunerea candidaturilor la funcţia de consilieri locali s-au aflat fostul deputat UNPR Tudor Ciuhodaru şi inspectorul general al ISJ Iaşi, Camelia Gavrilă.