​Premierul Victor Ponta a declarat luni ca rezultatele alegerilor locale reprezinta o "lectie importanta" pentru USL "sa nu facem la fel", referindu-se la guvernarea PDL, si a adaugat ca sunt cele mai bune rezultate din istoria PSD si PNL, ceea ce arata ca formarea USL a fost "un mare avantaj".

Ponta a declarat ca alegerile ii confera legitimitate guvernului pe care il conduce. "A fost o foarte buna pregatire pentru alegerile parlamentare, guvernul pe care il conduc a trecut primele teste, inclusiv de legitmitate - in momentul care USL-ul castiga atat de clar ii confera legitimitate."

"Cred ca PSD nu a obtinut astfel de rezultate nici in cele mai bune zile ale noastre, nici PNL. E clar ca impreuna suntem mai puternici. E clar ca pentru toate cele trei partide a fost un avantaj", a spus Ponta.

Premierul a precizat ca vor fi multi parlamentari USL care vor pleca din parlament, dupa ce au castigat in alegerile locale, ceea ce ar putea reprezenta o problema de cvorum. "Sunt multi colegi ai nostri care vor pleca din parlament...Sincer nu ne-am gandit ca o sa castige toti. Ei, conform legii, au 15 zile in care sa anunte incompatibilitatea. In aceasta sesiune, pana la sfarsitul lunii iunie, trebuie sa luam toate deciziile, pentru ca in toamna va fi greu sa avem cvorum normal. E o problema de buna functionare, nu de majoritati."

"Vreau sa va spun de astazi incepand faptul ca sunt foarte multumit de modul in care institutiile statului isi fac datoria. Este prima data cand jandarmii si politistii nu au intors spatele cand erau probleme, acum si-au facut datoria", a mai spus liderul USL.

"S-a terminat campania electorala, avem o situatie economica grea. Inapoi la economie, la locuri de munca, la restrictii privind cheltuielile bugetare nenecesare, avem multa treaba".