Primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a castigat un nou mandat in fruntea municipiului, in urma scrutinului de duminica, cu peste 2.500 de voturi in fata principalului contracandidat, de la USL, potrivit numaratorii paralele realizate de A.P.E.L. (PDL-UNPR-PNTCD), citate de Agerpres.

Astfel, Gheorghe Stefan a fost votat de circa 20.800 de alegatori, in timp ce Catalin Vasile Dragusanu, candidatul USL a obtinut 17.580 de voturi.

La Consiliul Local Piatra Neamt, USL va obtine 11 mandate de consilier. A.P.E.L. ar urma sa obtina 9 mandate de consilier iar PP-DD celelalte doua mandate.

Astfel, nici un partid sau alianta nu detine majoritatea in legislativul judetean si este nevoie de o intelegere in Consiliul Local.

Candidaturi pentru functia de primar al municipiului Piatra Neamt, in alegerile locale de duminica, au fost prezentate de Alianta A.P.E.L. (PDL-UNPR-PNTCD), USL, Partidul Verde, Partidul Alianta Socialista, Partidul Romania Mare, Partidul Poporului - Dan Diaconescu dar si un independent, Viorel Chirila.