Liderul UNPR Gabriel Oprea va coordona campania partidului la nivel national, presedintele de onoare Cristian Diaconescu va fi purtatorul de cuvant, iar secretarul general Neculai Ontanu va fi coordonatorul pentru Bucuresti, se arata intr-un comunicat de presa al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, citat de Mediafax.

UNPR mai precizeaza in comunicatul de presa ca marti, 1 mai, implineste doi ani de activitate si ca va "ramane fidela principiilor sale si va actiona in continuare ca factor de progres si de stabilitate politica in Romania".

"Am demonstrat ca avem puterea de a merge pe propriile picioare, avem capacitatea de a ne afirma ca partid responsabil de centru-stanga si avem vointa de a contribui la progresul Romaniei. Acesta este motivul pentru care, independent de orice calcul politic, vom sustine acea formula guvernamentala capabila sa genereze stabilitate politica", se mai arata in comunicatul de presa.

Potrivit UNPR, fosrmatiunea politica a ridicat si cateva conditii pentru a vota guvernul: adoptarea proiectului privind taxarea averilor, "pe care PSD a anuntat oficial ca il va sustine, ca partid de stanga", reducerea numarului de parlamentari la 300 si introducerea votului uninominal pur.

"Implinirea celor doi ani de activitate gaseste UNPR in plin proces de pregatire a campaniei electorale pentru alegerile locale. Intreaga conducere a Uniunii se va implica direct in efortul de campanie. Presedintele Gabriel Oprea va coordona campania la nivel national. Purtatorul de cuvant va fi presedintele Cristian Diaconescu. Secretarul general si presedintele organizatiei UNPR Bucuresti, Neculai Ontanu, va fi coordonatorul pentru Bucuresti. Gabriel Oprea, Marian Sarbu, Cristian Diaconescu si Neculai Ontanu vor sprijini campania electorala a candidatului UNPR pentru Capitala, Anghel Iordanescu", mentioneaza sursa citata.