11 candidati s-au inscris pana acum in cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei, anunta Biroul Electoral Municipal, citat de Agerpres. Marti, in ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale, Biroul Electoral Municipal va fi deschis pana la ora 24:00, pentru a primi dosarele de candidatura la functia de primar general al Capitalei si listele de consilieri municipali in cadrul CGMB, asa cum prevede calendarul electoral stabilit de Guvern.

Deschise pana la miezul noptii vor fi si birourile electorale de circumscriptie ale sectoarelor 1-6, unde se depun candidaturile pentru primarii de sector si listele de consilieri locali.

Potrivit hotararilor BEM, in cursa electorala s-au inscris pana acum 11 candidati.

In ziua de 30 aprilie si-au depus candidaturile independentul Nicusor Dan, la functia de primar general si consilier municipal, Vasile Mocanu pentru functia de primar general, Petre Popeanga, din partea PRM, la functia de primar general, Silviu Prigoana, din partea PDL, la functia de edil-sef, si Constantin Ionescu pentru functia de primar general.

Biroul electoral a admis si candidaturile propuse de Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania pentru functii de consilieri in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, precum si de PRM, PDL, Partidul Social Democrat al Muncitorilor.

Biroul Electoral al Circumscriptiei 42 a inregistrat si admiterea candidaturii lui Alexandru Vladu pentru functia de consilier municipal la CGMB.

Pana in prezent, BEM a mai admis candidaturile lui Sorin Oprescu, Anghel Iordanescu, Irinel Adrian Columbeanu (propus de Partidul Popular si al Protectiei Sociale), Constantin Cojocaru (din partea Partidului Poporului PP - LC) si Alexandru Vladu - propus de Alianta Partidul Popular European (Crestin Democrati) si Democrati Europeni.