Bucurestiul va avea un nou teatru -  Teatrul Dramaturgilor Romani

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 21 septembrie 2016, 13:24 Actualitate | Administratie Locala

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat  infiintarea Teatrului Dramaturgilor Romani care va pune in scena  texte apartinand dramaturgilor contemporani - fie ca e vorba de autori consacrati sau de tineri aflati la primele piese.

"Promovarea si punerea in valoare a dramaturgiei contemporante, atragerea publicului catre piesa romaneasca printr-o oferta de teatru de calitate, cresterea si diversificarea paletei culturale a Capitalei vor fi obiectivele principale ale acestei noi institutii" se arata in expunerea de motive a Primarului General, Gabriela Firea.

Teatrul va fi sustinut financiar din bugetul Primariei Capitalei. Grupul consilierilor Uniunii Salvati Bucurestiul au cerut scoatere proiectului de pe ordinea de zi.

"Aceasta propunere este nejustificata. In raporul de specialitate nu ni se face o analiza cate pise ale dramaturgilor contemporani au fost jucate in teatrele din subordinea Primariei Capitalei,  de ce nu joaca piese ale dramaturgilor contemporani. Eu propun scoaterea de pe ordinea de zi sa vedem organigrama, cat costa", a declarat Ana Maria Ciceala, consilier USB.

"Am sunat azi un dramaturg roman. Mi-a spus ca sunt piese care se joaca si altele care nu se joaca. Nu are niciun sens sa inventam un teatru pentru autori care nu sunt jucati. O sa facem o institutie moarta din start", a declarat Nicusor Dan, consilier general USB. 1855 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Dramaturgi in ordinea (Miercuri, 21 septembrie 2016, 23:05)

    rutger [utilizator]

    inscrisa pe tricou : Burebista, Decebal, Deceneu, Gerula, Traian (NU ! ca asta e basist !!), Mircea cel Mare, Stefan cel Iute si Focos, Dracula si, ultimul pe lista, cu voia d-voastre, ILIE IONESCU cel Rosu !! V-am pupat pe portofel !


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri