Primaria sectorului 4 a sistat temporar functionarea echipamentelor si aparatelor de joaca din Parcul Oraselul Copiilor deoarece acestea fie erau amplasate ilegal, fie nu indeplineau conditiile de siguranta, potrivit unui comunicat emis de autoritatea locala. Primaria a cerut agentilor economici care operau respectivele echipamente sa intre cat mai repede in legalitate, altfel se va dispune sistarea permanenta a activitatii.

Oraselul CopiilorFoto: Primaria Sector 4

"Primarul Daniel Baluta a dispus efectuarea de catre Directia de Politie Locala Sector 4 si de catre Corpul de Control al Primarului Sectorului 4 a unor ample verificari in cazul agentilor economici care detin aparate de joaca amplasate in zona de agrement a Parcului Oraselul Copiilor. Verificarile au relevat o serie de deficiente incompatibile cu functionarea in conditii de securitate si siguranta a respectivelor instalatii de agrement, in masura in care nu erau respectate cerinte esentiale impuse prin omologarea ISCIR, precum analiza de risc pentru exploatare si existenta unui document care sa permita amplasarea in legalitate a acestora pe domeniul public. Astfel, in unele cazuri era impetuos necesara eliberarea unui certificat de urbanism, in altele fiind vorba chiar de autorizatie de construire. Mai mult decat atat, in cazul unora dintre respectivele societati comerciale s-a constatat bransarea neautorizata si, implicit, necontorizata, la instalatiile de apa, canal si energie electrica, instalatiile improvizate punand grav in pericol siguranta micutilor care se joaca zilnic in acest parc", se arata intr-un comunicat emis de Primaria Sector 4.

Primaria a cerut agentilor economici care operau respectivele echipamente sa intre cat mai repede in legalitate, altfel se va dispune sistarea permanenta a activitatii.

"Siguranta cetatenilor este prioritara. Desi stiu ca nu este placut ca in plina vara sa apara astfel de probleme, sunt sigur ca toti vrem sa ne stim familiile in siguranta. Fac un apel la agentii economici, sa intre cat mai repede in legalitate, altfel voi fi nevoit sa dispun sistarea permanenta a desfasurarii activitatii. Ii rog pe parinti sa aiba grija de micutii lor, sa-i fereasca de zonele metalice, ascutite, de cele alunecoase sau de echipamentele aflate la inaltime. Oamenii nu aveau cum sa-si dea seama la ce pericol isi expun copiii, iata de ce datoria mea ca primar este sa iau masurile care se impun. Este de inteles ca nu putem risca, de aceea, nu vom permite sa functioneze aceste instalatii, care, Doamne fereste, pot ceda in orice clipa. Nu ne putem juca cu astfel de lucruri de o importanta vitala", a declarat Daniel Baluta, Primarul Sectorului 4.

In unele dintre cazuri, edilul a solicitat eliminarea echipamentelor de agrement identificate ca fiind neconforme, in altele dispunand intrarea in legalitate.

"Pentru urgentarea acestui demers, Primaria Sectorului 4 ofera intregul sprijin in vederea obtinerii documentelor administrative necesare, numai si numai in situatia in care sunt respectate prevederile legale. In paralel, pentru inactiunea dovedita de responsabilii din cadrul Autoritatii Locale Sector 4, care aveau in fisa postului verificarea modului in care se desfasoara activitatea in Parcul Oraselul Copiilor, Edilul Sectorului 4 a sesizat personal Comisia de Disciplina. Ulterior, aceasta va stabili masurile administrative ce se impun a fi adoptate, in functie de abaterile constatate", se mai arata in comunicatul Primariei sector 4.

De asemenea, s-au efectuat verificari si in randul agentilor economici care desfasurau activitati in domeniul alimentatiei publice in Parcul Oraselul Copiilor. Unii dintre acestia ocupau suprafete mai mari decat cele prevazute prin contractele de inchiriere, fapt pentru care au fost aplicate somatii pentru intrarea in legalitate.