Primarul unei comune din judetul Suceava a semnat noua contracte in valoare de circa 2,6 milioane de euro (11,5 milioane lei) cu mai multe firme la care era administrator, iar sotia si fiul actionari, acesta aflandu-se in conflict de interese, potrivit unui comunicat emis de Agentia Nationala de Integritate (ANI), institu. Este vorba despre fostul primar al comunei Brodina, Viorel Vasile Melen, iar ANI a sesizat in acest caz Directia Generala Anticoruptie.

"Agentia Nationala de Integritate a constatat, in cazul lui Melen Vasile Viorel, fost primar al Comunei Brodina, Judetul Suceava, incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa, precum si indicii privind posibila savarsire de catre acesta a infractiunilor de conflict de interese si a celor asimilate faptelor de coruptie, fiind sesizata Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Suceava. Valoarea totala a contractelor semnate de catre Melen Vasile Viorel cu incalcarea prevederilor legale referitoare la conflictul de interese este de 11.535.939,71 Lei (aprox. 2.6 milioane Euro), suma finantata din bugetul de stat, bugetul local sau din fonduri europene nerambursabile", se arata in comunicatul ANI.

Potrivit datelor furnizate de institutie, Melen Vasile Viorel a semnat, in calitate de primar al comunei Brodina, Jud. Suceava, noua contracte de lucrari si servicii, precum si trei acorduri-cadru de servicii, incheiate intre primarie si S.C. FORESTBROD S.R.L., respectiv S.C. DARO FOREST S.R.L., precum si ordinele de plata prin care s-au efectuat plati catre aceste societati comerciale.

"MELEN VASILE VIOREL a fost administrator si asociat al celor doua societati comerciale pana in luna iunie 2012. De asemenea, sotia persoanei evaluate a detinut calitatile de asociat si administrator al S.C. FORESTBROD S.R.L. pana la data de 19 iunie 2012, precum si pe cea de angajat cu contract individual de munca in perioada 1 mai 2003 - 22 martie 2013. De asemenea, acesta a semnat alte patru contracte de vanzare-cumparare, incheiate de Primaria Comunei Brodina cu sotia si fiul persoanei evaluate, precum si cu S.C. FORESTBROD S.R.L. Mai mult, acesta a aprobat rapoartele care au stat la baza atribuirii a trei dintre contractele de lucrari mentionate anterior, contracte de finantare din fonduri europene nerambursabile. Astfel, MELEN VASILE VIOREL a avut posibilitatea sa anticipeze realizarea unui folos material pentru sotia si fiul sau, respectiv pentru S.C. FORESTBROD S.R.L. si S.C. DARO FOREST S.R.L., societati la care acesta a detinut functia de administrator si calitatea de asociat", se mai arata in comunicatul ANI.