Primaria Capitalei va pava cu granit si piatra cubica trotuarele din Piata Universitatii - zona din fata Teatrului National si a fantanii de la Universitatea de Arhitectura - a declarat pentru HotNews.ro, Carmen Dinca, purtatoarea de cuvant a Administratiei Strazilor. Zona care va fi refacuta a fost deja imprejmuita cu gard, lucrarile urmand sa inceapa in circa 2 saptamani. Acest proiect face parte din planul de reamenajare a Pietei Universitatii.

Foto:
  • Da click pe imagine pentru a vedea fotogaleria

"Gardurile amplasate de o parte si de alta a carosabilului de la Piata Universitatii au rolul de a ingradi lucrarea de reabilitare a trotuarelor care va incepe in cel mult doua saptamani. Astfel, in urma degradarii avansate a trotuarelor, asfaltul si pavajul din beton vor fi inlocuite cu placi din granit si piatra cubica", a declarat pentru HotNews.ro, Carmen Dinca, purtatoarea de cuvant a Administratiei Strazilor, institutie in subordinea Primariei Capitalei. Aceasta nu a putut spune nici cat costa lucrarea nici cine o face.

Proiectul de reamenajare a celor doua trotuare face parte dintr-un plan mai amplu de reamenajare a Pietei Universitatii. Anul trecut, dupa ce au inceput lucrarile de construire la parcarea subterana din Piata Universitatii - zona cu statui - Primaria Capitalei in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din Romania a organizat un concurs de solutii pentru amenajarea spatiului public din aceasta zona. Competitia a fost castigata de trei tinere arhitecte: Simona Dirvariu, Ambra Fabi, Carole Lenoble, iar lucrarea va costa circa 500.000 de euro. Amenajarea pietei a inceput in luna mai, dupa finalizarea structurii parcarii. Atat lucrarile la parcarea subterana cat si amenajarea spatiilor publice sunt executate de firma Apolodor.