Premierul Emil Boc a inaugurat sambata soseaua de centura a municipiului Cluj Napoca, afirmand ca "ne indreptam spre eliminarea cosmarului traficului greu" din municipiu. Inaugurarea a vizat tronsonul aflat pe relatia nord-est, intre Bulevardul Muncii si Apahida. Celalat tronson al centurii, intre Valcele si Apahida, va fi finalizat la toamna, a spus premierul.

Iata cateva dintre declaratiile facute de Emil Boc:

  • Ne indreptam spre eliminarea cosmarului traficului greu din Cluj dinspre nord
  • Soseaua ii va scapa de acest cosmar pe cei din Cluj
  • Mai exista de finalizat, pana in toamna, celalalt tronson al centurii, intre Valcele si Apahida
  • Orice lucrare de infrastructura care se finalizeaza este un pas important spre cresterea economica
  • Infrastructura este prioritatea noastra, pentru a consolida cresterea economica a tarii

Potrivit Mediafax, varianta de ocolire inaugurata sambata are o lungime totala de 4,5 kilometri, costurile depasind sase milioane de euro. In urma deschiderii circulatiei pe varianta ocolitoare, vor fi scoase din Cluj-Napoca peste 3.000 de vehicule grele pe zi.

La Apahida, premierul a fost intampinat de umai multi proprietari de terenuri aflate pe traseul soselei ocolitoare, nemultumiti ca nu au fost trecuti pe listele de exproprieri si nu au primit despagubiri. In plus, premierul a fost abordat si de subcontractori ai companiei Bechtel - constructorul Autostrazii Transilvania, care nu si-au primit banii pentru lucrarile facute in 2010.