Goana dupa cadouri de Craciun se apropie. Asa ca, ce ati spune daca anul acesta ati rezolva aceasta problema din timp, bucurandu-va totodata de un week-end relaxant si elegant? Paris este locul perfect: locuri romantice, bucataria franceza, placerea cumparaturilor in Galeriile Lafayette sau o viata de noapte intensa. Toate va sunt la indemana.

Shopping la ParisFoto: Hotnews

Cum ajungeti la Paris?

O optiune extrem de convenabila este aceea de a calatori cu avionul, economisind astfel timp si bani. Si daca mergeti la Paris, ce altceva ati putea alege daca nu Air France? Pe site-ul www.airfrance.ro puteti gasi bilete de avion la preturi speciale. In oferta de toamna Air France, un bilet dus-intors la Paris poate fi cumparat la un pret redus, de numai 159 euro, cu taxe incluse. Merita luat in calcul!

La cumparaturi in Paris

Dintre bulevardele clasice de cumparaturi, pline de magazine si cafenele, amintim Rue de Rivoli (H&M, Yves Rocher, Zara...) si, bineinteles, Champs-Elysees - cel mai faimos bulevard din lume. Aici veti gasi peste doi kilometri de magazine de lux, cafenele precum si teatre si cinematografe. Va tenteaza cel mai nou trend in moda? Pe Boulevard Hausmann veti gasi binecunoscutele Galeriile Lafayette. De aici puteti cumpara produse Armani, Dior, Chanel, Givenchy si multe, multe altele. (www.galerieslafayette.com)

Vreti sa fiti original? O destinatie interesanta este magazinul Maria Luisa, un spatiu amplu de unde puteti cumpara imbracaminte, incaltaminte precum si accesorii ce poarta amprenta unor mari designeri internationali. (www.marialuisa.fr).

Inca nu ati gasit cele mai potrivite cadouri de Craciun pentru cei dragi? In centrul Parisului veti descoperi una dintre cele mai vechi galerii comerciale, La Bon Marche, care cu siguranta va va oferi o idee in acest sens. De asemenea, daca sunteti in cautare de inspiratie, La Grande Epicerie de Paris nu va va dezamagi. Magazinul ofera peste cinci mii de specialitati gastronomice din intreaga lume.

Restaurante

In cazul in care faceti shopping in centrul comercial Les Halles, cu siguranta veti aprecia restaurantul Au chien qui fume, amenajat in stil Belle Epoque, unde puteti servi mancaruri traditionale frantuzesti precum si diverse sortimente de vinuri.

Daca ajungeti si pe Boulevard des Capucines, nu puteti rata unul dintre cele mai putin scumpe restaurante de calitate precum Chez Clement. Aici, preparatele sunt facute din produse bio, mereu proaspete, atent selectionate.

De asemenea merita sa vizitati si Le Fouquet's, situat la o aruncatura de bat de Avenue George V. Unul dintre cele mai vechi restaurante din Paris, este locul de intalnire favorit al celebritatilor, inclusiv al actritelor, politicienilor si bancherilor.

Parisul noaptea

Chiar daca sunteti obositi dupa o zi intreaga de shopping, uitati de somn, sunteti in Paris! Gustati din viata de noapte a orasului. Cafe de pe Rue de la Ferronnerie sau Les Bains night club de pe Rue du Bourg-lAbbe sunt locuri potrivite pentru a intalni persoane din lumea modei, actori si celebritati. Poate ca este greu sa intrati, dar nu ati batut atata drum pentru a renunta acum, nu-i asa?