Șeful unui grup armat care împiedica migranții să treacă ilegal granița spre Statele Unite din Mexic s-a lăudat că își antrena oamenii să îi asasineze pe fostul președinte al Americii, Barack Obama, pe Hillary Clinton și pe George Soroș, conform documentelor FBI depuse luni la tribunal, relatează Reuters.

Larry Mitchell HopkinsFoto: YouTube

FBI a menţionat că în timp ce investiga grupul lui Hopkins în 2017, mai mulţi martori l-au acuzat pe acesta că a afirmat că UCP plănuia să-l asasineze pe fostul preşedintele Barack Obama, fosta primă doamnă şi candidată la preşedinţia SUA Hillary Clinton şi omul de afaceri George Soros.

Reprezentanții United Constitutional Patriots (UCP) au declarat că prezența lor la frontieră din ultimele două luni avea drept scop protejarea Statelor Unite de valul prea mare de imigranți care solicită azil în America Centrală.

Îmbrăcaţi în haine care seamănă cu uniformele militare şi înarmaţi, membrii grupului apar în videoclipuri difuzate de UCP spunându-le grupurilor de migranţi, din care fac parte femei şi copii, să se oprească şi să-i aştepte pe agenţii de imigrare. Vocile critice, printre care Uniunea Americană a Libertăților Civile, acuză UCP că sunt justiţiari care reţin ilegal şi răpesc migranţi dându-se drept autorităţi legale.

Guvernatorul democrat al New Mexico, Michelle Lujan Grisham, a ordonat vineri investigarea grupului. Ea a spus că "ameninţările contra familiilor de migranţi şi solicitanţi de azil este inacceptabilă şi trebuie să înceteze".

Avocatul apărării, Kelly O'Connell, a declarat că Hopkins intenționează să pledeze pentru nevinovăție, menționând că acuzațiile nu au legătură cu acțiunile UCP de la graniță.