Surse social democrate au declarat pentru Hotnews.ro că remanierea lui Tudorel Toader este iminentă iar social democrații iau în calcul mai multe variante pentru portofoliul de la Justiției. Printre numele vehiculate se numără Eugen Nicolicea dar și Rober Cazanciuc. De precizat este că deși inițial Dragnea dorea să amâne remanierea dupa sărbători, strategia a fost schimbata rapid. Potrivit surselor citate, în interiorul PSD există tensiuni, Liviu Dragnea având informații că premierul Viorica Dăncilă face opoziție și adună adepți.

Dancila si DragneaFoto: Captura Digi 24

Liderul PSD este nemulțumit de faptul că premierul Viorica Dăncilă l-a susținut pe ministrul Justiție chiar și după acesta a refuzat să promoveze legile justiției. Sursele citate susțin că nu s-a decis pănă la acestă oră dacă lista miniștrilor remaniați va fi una extinsă.

Remanierea lui Tudorel Toader va fi decisă miercuri, în Comitetul Executiv al PSD unde social democrații intenționează să-i retragă sprijinul politic și, astfel să-i forțeze mâna premierului Viorica Dăncilă.

Pe lista scurtă a posibililor înlocuitori ai lui Tudorel Toader se află parlamentarii PSD Eugen Nicolicea, Robert Cazanciuc, Șerban Nicolae și Nicușor Halici.

De precizat este că relația dintre Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă s-a răcit de câteva săptămâni după ce premierul l-a susținut pe ministrul Justiției care a refuzat să dea ordonanțele atât de așteptate de liderul PSD.

Discuțiile în PSD pe tema remanierii sunt în plină desfășurare, astfel că până la acestă oră încă nu este clar dacă, pe lângă Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero, care candidează pentru parlamentul European, ar mai putea fi remaniați și alți miniștri.

Pe lângă cele trei nume sigure pentru remaniere sunt vehiculate și numele lui Viorel Ștefan, vicepremier, George Ciamba, ministru delegat pentru afaceri europene, și Ioan Deneș, ministru al Apelor și Pădurilor. De asemenea este luată în calcul și varianta reorganizării Guvernului, variantă care ar neceisita un vot în Parlament și ar evita problema vaidări minișrilor de către Iohannis. În acest moment majoritatea PSD-ALDE are 240 de parlamentari , număr suficient având în vedere că pentru a trece o reorganizare este nevoie de jumătate plus unu, mai exact 233 de voturi. Vezi aici mai multe detalii

Comitetul Executiv al PSD se va reuni miercuri de la ora 12.00. La ședință au fost invitați toți miniștrii.