Emiratele Arabe Unite sunt interesate să investească în România, domeniile vizate fiind energia, transportul, infrastructura, agricultura, turismul sau imobiliare. Ministrul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al EAU, sultan Bin Ahmad Sultan Al Jaber, aflat în vizită la București, a precizat că au fost deja identificate proiecte concrete în acest sens. Oficialul s-a întâlnit marți, la Palatul Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis.

Sultan Bin Ahmad Sultan Al JaberFoto: Administratia Prezidentiala

Ministrul de stat al EAU face o vizită în România, fiind însoțit de o delegație de reprezentanți ai instituțiilor publice și ai sectorului privat din ţara sa.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidenațiale, acesta a calificat drept ”fructuoasă” discuția cu șeful statului român.

Oficialul a transmis că EAU consideră că relația cu România este de ”importanță strategică”, potrivit sursei citate. Președintele Iohannis a salutat desfășurarea primei reuniuni a Comisie Mixte de Cooperare, care reprezintă un pas concret în ceea ce privește cooperarea dintre cele două state, cu accent pe dimensiunea economică.