Contestatia depusa de compania Tel Drum pentru ridicarea sechestrului pe bunurile societatii se judeca miercuri la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Sechestrul a fost pus in 17 ianuarie de DNA asupra tuturor bunurilor mobile si imobile ale Tel Drum. DNA a blocat si toate sumele existente sau care urmeaza a fi virate de terti, cu orice titlu, in conturile bancare detinute de societate, pana la concurenta sumei de 32.118.589 lei, care reprezinta valoarea foloaselor necuvenite si suma cu care s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale catre stat.

Compania a contestat aceste masuri, iar la primul termen, din 17 ianuarie, avocatii sai au solicitat recuzarea unui judecator, pe motiv ca magistratul s-ar mai fi pronuntat in acest dosar. Cererea a fost respinsa.

La inceputul anului, Directia Nationala Anticoruptie a extins urmarirea penala fata de compania Tel Drum pentru constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata si complicitate la doua infractiuni de abuz in serviciu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea este urmarit penal in acest dosar pentru constituire de grup infractional, abuz in serviciu si infractiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost savarsite in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.